Modanın İnsan Psikolojisine Etkisi büyük numara bayan ayakkabıları

büyük numara ayakkabıda moda , iriadam ankara mağaza, iriadam istanbul mağaza

İnsan psikolojisi, genel geçer kabullerden ve toplum tarafından onaylanan görünümlerden oldukça fazla etkilenir. Bu bağlamda modanın insan psikolojisini direkt etkilediğini söylemek yanlış bir çıkarım olmaz. Toplum nezdinde daha çok kabul gören ve prestijli görülen şeylerin giyilmesi, giyen kişinin psikolojik olarak daha saygın olarak nitelendirilmesine sebep olabilir.

 

İnsan Psikolojisi ve Moda


Moda, insan psikolojisini birçok temel alanda etkileyebilir. İlk temel alan olarak, insanlar moda sayesinde içinde bulunan ruhları yansıtmanın temel kalıplarını bulurlar. Bu kalıplar, modanın içindeki farklı stiller olarak karşımıza çıkar. İnsanlar, kendilerini dışarıya yansıtmak istedikleri gibi yansıtmayı başardıklarında kendilerini daha mutlu ve öz güvenli hissederler. Modanın belli kalıplarda oluşturulan parçaları ve tarzlarıyla, bu kalıplar arasından birisini seçip kendini, olduğu gibi gösterdiğine inanan bir birey daha mutlu ve saygın biri olarak hissedecektir. Bu açıdan moda, psikolojiye olumlu bir etki sağlar.

 

Modanın İnsan Psikolojisine Olumsuz Etkisi

 

İnsan psikolojisi, çok katmanlı ve benlikte çarpışan birçok duygunun birbirine girmesiyle derinleşen bir çalışma konusudur. Psikologlar, psikoloji alanında yapılan çalışmalar sonucunda modanın benlik duygusunda bazı hisleri uyandırdığını saptamışlardır. Modanın durmadan değişen ve gelişen kulvarında, kendini gerçekleştirmenin tek yolunun, o dönem moda olan kıyafetlere sahip olmak olduğunu düşünmeye başlayan bireyler, zamanla depresyona sürükleniyorlar. Moda sürekli yenilendiği ve eski olanı çöpe atmayı öğrettiği için belli bir bütçe gerektiriyor sürekli moda olan giysileri almak. Sürekli moda olan giysileri alabilecek kadar bütçesi olmayan bireyler ise zamanla yetersizlik hissi içerisine giriyorlar. Öyle ki bu insanlar, dolaplarında birçok kıyafetleri olmasına rağmen, giyecek bir şey bulamadıkları için dışarı çıkmak bile istemiyorlar. Bu durum ise zamanla asosyalliğe ve kompleksli düşüncelere sebep olabiliyor.

 

Moda ve Büyük Numara Ayakkabı Üzerinden İnsan Psikolojisi

 

Moda, teşhir ettiği giyim ürünlerini sunarken belli bir standart kalıp üzerinden çalışır. Bu kalıpta genellikle ince ve uzun bacaklar, sıkı ve ince bir karın, ince bel, uzun boy; erkeklerde kaslı karın, geniş baldırlar, olması gereken olarak lanse edilir. Modayı takip etmeye çalışırken, modanın ortaya çıktığı ürünleri, beden ölçüleri dolayısıyla giyemeyen insan, zamanla kendini beğenmemeye hatta kendinden nefret etmeye başlayabilir. Sırf dönemin modası belli bir vücut tipindeki insanlara yönelip o vücut tipindeki insanlara uygun kıyafetleri yoğunlukla piyasaya sürdüğü için giyecek bir şey bulmakta zorlanan bireylerin girebileceği depresyon, onları intihara kadar sürükleyebilirken; bu durum konusunda bir önlem almak çok zordur. Oluşturduğu keskin vücut tipi genellemeleri ile moda, insan psikolojisi üzerinde olumsuz bir etki yaratmaktadır.

 

Bu vücut tiplemelerinin insan kafasına noksanlık olarak yazılması şu şekilde gerçekleşir: birey, beğendiği giysinin en büyük modelini inceler. En büyük modeli de ona gelmediği zaman ise şöyle düşünür: ''En fazla bu kadar olmalıymışım, fakat ben bu ölçüden bile çok daha şişmanım.''

İriadam.com sayesinde ayakkabı sektöründe bu sorun da aşıldı. 1250 civarı büyük numara ayakkabı ile uzun boylu veya kilolu hemen her vucut yapısına göre ihtiyaç hasıl ayakkabı bu sitede bulunmakta erkek ayakkabısında 45 den 50 numara ya bayan büyük numara ayakkabıda ise 41 42 43 44 numara ayakkabı ile bnu strese de son verilmiş.

 

Etiketler: Modanın İnsan Psikolojisine Etkisi, modaya uygun büyük numara ayakkabı,
Eylül 11, 2018
Listeye dön
Kategoriler
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR